A szerencsejáték izgalmas és szórakoztató lehet, de fontos, hogy mindig felelősségteljesen játszunk. Az alábbiakban találsz néhány tippet és információt, hogy hogyan tarthatod a játékot szórakozásnak, miközben figyelsz a saját egészségedre és pénzügyeidre.

  1. Tartsd szem előtt a játék céltartományát: A szerencsejáték szórakozást és kikapcsolódást nyújthat, de ne felejtsd el, hogy a cél az, hogy jól érezd magad. Ne tekintsd a szerencsejátékot pénzkereseti forrásnak, és soha ne játssz azzal a szándékkal, hogy elvesztett pénzt visszaszerezd.
  2. Határozd meg a játékra szánt összeget: Mielőtt elkezdenéd a játékot, állíts be egy pénzügyi határt, amit készen állsz elkölteni. Ne lépd túl ezt a határt, és soha ne használj fel olyan pénzt a játékra, amit más célra szántál (pl. számlák, élelmiszer stb.).
  3. Időkorlátozás: Fontos, hogy meghatározz egy időtartamot a játékra, és tartsd magad ehhez. Ne hagyd, hogy a szerencsejáték elvonja a mindennapi teendőidtől, például a munkától, családtól vagy barátoktól. Tarts szünetet a játék közben, és ne feledkezz meg más fontos teendőkről.
  4. Ismerd fel a jeleket: Fontos, hogy felismerd a szerencsejáték-problémák jeleit, és időben cselekedj. Ha úgy érzed, hogy a játék túlzottá vált, és nehézséget okoz az irányítás, kérj segítséget. Sok országban elérhetőek szerencsejáték-függőség kezelésére specializálódott segítőszolgálatok.
  5. Hasznos linkek és források: Az alábbiakban találsz néhány hasznos linkeket és forrásokat, ahol további információkat találhatsz a felelős szerencsejátékkal kapcsolatban, valamint támogatást kérhetsz, ha szükséged van rá:

Fontos megjegyzés: Emlékeztetünk, hogy a felelős szerencsejáték az egyéni felelősség alapján működik. A fent említett információk segíthetnek, de mindig a saját belátásodra és józan eszedre kell hagyatkoznod.